Translate

20 Ocak 2012 Cuma

Piton...


Bugünlerde  piton çantalar popüleritesini fazlaca kazandı.70'lerin vazgeçilmeyenleri olan, ayakkabısı ile takım yapılan yılan derisi çantalar o dönemin olmazsa olmazlarıydı. Ortalık, herkesin elinde yurt dışından gelen yılan deri parçalarıyla takım  yaptırılan ayakkabılar ve çantalardan geçilmiyordu.
Şimdilerde ayakkabısı ile çantanın takım olması out olduğu için genel olarak çantalarda görüyoruz pitonu. Bir de Bottega'nın sattığı 45.000 dolarlık yılan çantadan sonra en çok beğenilenlerin arasına girdi.
Yanlış duymadınız ! Bu markanın 45.000 dolara sattığı çantaları en çok Ruslar,Türkler,Araplar ve Japonlar alıyormuş. Bilindiği gibi Japonların markaya karşı inanılmaz tutkuları vardır. Fransadaki ve İtalyadaki ünlü markaların mağazalarındaki  sonsuz kuyruklarda genelde Japonları görürsünüz. Ancak şimdilerde onları Ruslar,Türkler,Araplar geçmiş durumdaymış.
Japonya'nın Gayri Safi Milli Hasılası yüksek. Onu anladık da...
Rus'ların ve Türkler'in Gayri Safi Milli Hasılası ne zaman bu kadar yükseldi onu anlayamadık.
Yılan derisi her dönemde pahalı bir üründür. Bunların da gerçekten tutkunları çoktur. Tıpkı leopar derisini sevenler gibi. İkisi de dişiliği ve vamplığı simgeler. Bu konuda kadınlar ikiye ayrılır;
1.Bunlara inanılmaz tutkun olanlar.
2.Bunlardan hiç mi hiç hoşlanmayanlar.
İşte biz buna kişinin tarzı diyoruz.Herkes de kendi tarzıyla var olacaktır kuşkusuz...

Hiç yorum yok: